louiselolloroos

Storhäst :)

Kategori: Allmänt

Fick rida den nya hästen i dag :) va riktigt rolig och precis den typen av häst jag skulle skaffa mig om jag va sugen på att köpa en stor :) nu menar jag inte prestationen på hästen eller ändamålet utan hennes byggnad, storlek och framförallt gångarter. Hon va riktigt bekväm att sitta på och så himla mjuk i kroppen :) hon svävade fram på små moln, om man jämför med den andra som är väldigt stor i steget och det är ju omöjligt att sitta på han i traven och framförallt rida gallop. Sen är den andra alldeles för stor för mig. 174 hög och grov kropp och ganska lång. Det blir lite svårt för mig på 162 att rida ihop den nya hästen lär ligga runt 165-168 nått sånt och det känndes alldels perfekt.


Sen måste jag bara tillägga att alla där ute som bara vill ha stora häst och då även stora islandshästar, ni borde tänka lite mer på att ha den storlek på häst som ni faktist kan rida ordentligt. och inte bara skaffa en hög häst för att man kan. Visst en mindre häst kan ha mycket svårare att komma in med bakbenen än vad den stora kanske har. men känn efter ordentligt om ni klarar av att rida den storlek på häst, innan ni köper den.

Pressitionsridning.

Kategori: Allmänt

Kom och tänka på en sak i går när jag red i paddocken. Satt och red serpentinbågar i trav och verkligen focuserade på att alla bågar skulle vara lika stora och att dom raka linjerna verkligen var raka. Jag såg till att han skulle va helt rak i kroppen några steg innan jag ställde om honom. som tur var att man satt på en häst som inte blandar in tölt eller tappar balansen i trav och det underlätta ju allt lite. Men det är ju riktigt svårt att få till allt detta om man inte har tex koner ute som markerar alla bågar och raka linjer:/
Så varför har man inte samma focus utan koner som med? Jag blir iallfall mycket mer noggran om jag har några riktlinjer att gå efter. men målet är ju självklart att jag ska ha samma pressition utan konerna. Bra att man sitter på en 3 gångare och tränar detta mer på. Han har ju bra mycket lättare för sånt här och han faller aldrig ur eller tapar balansen hur fel det än blir.

Hur ska man göra?

Kategori: Allmänt

Vill verkligen inte sälja Benjamin då han är min ögonsten och den underbarste som finns, men jag har inte möjligheten at köpa en ny häst om inte han säljs. Men kommer inte få något högt pris på han eftersom han är BENJAMIN å lite halvknas i huvudet. Men blir han såld senare så ska jag köpa en från island. Det känns ganska spännande att köpa en häst som man bara har sett på film men det finns ju risker med det också. 


Sen är jag så dålig på att blogga så tänkte att vi kunde köra en fråga stund. 
Ställ era frågor ni har till mig och vill veta så ska jag försöka svara på dom så bra som möjligt :) 

Tävla och på spaning efter en ny häst!

Kategori: Allmänt

Ska fixa ryttar licensen men de vill inte alls sammarbeta med mig :/ har inte tävlat på 2 år å nu har dom bytt system å sen finns jag inte ens även fast jag är medlem å det är betalt så får ringa SIF å tjata lite. Måste ju ta mig ut på en tävling i höst iallfall så Funi får komma ut lite :)
Sen letar jag ljus och lyckta efter en häst att låna och tävla så jag kan försöka mig på SM nästa år men har inte hittat någon än :/ så någon där ute som vet om eller har en häst som vill komma till mig och tävlas nästa år så hör av er. 
Sen ska Benjamin försöka säljas också då jag inte kommer ha råd att ha 2 hästar så är de någon som är intresserad så hör av er :)