louiselolloroos

Långtur

Kategori: Allmänt

I Söndags tog vi en tur bort till ikea. Lite rolig tur så där på kvällen. Vala tyckte det var lite läskigt med asfalten, trottoarkanter, vita markeringar, kullerstenar och framförallt brunnslock :P Men det gick ganska bra ändå. Duktig lilla tjejen.

I går så tog vi oss en till tur jag, Raggi, Robert och Nonni bort till Kópavogur.Vi var borta i 3½ timme och vi hade 11 hästar med oss totalt. Det va riktigt roligt och mina hästar sammarbetade på ganska bra hela tiden :) Nästa vecka ska vi ta oss en till långtur tror jag. 

I dag ska jag vara ledig och tänkte att jag skulle gå runt lite här så jag ser vart jag bor någonstans. Har väl lärt mig att hitta hem från stallet nu så kanske kan vara bra att lära mig lite mer om hur stället ser ut. 

Sen har jag vart utan snus nu i en dag. I går tugga jag upp ett helt paket tuggummi och när jag vaknade så kände jag ett stort sug efter snus men nu har det lugnat sig ganska bra. Ska ner å köpa lite choklad så kanske hjärnan blir nöjd. 


Men nu ska jag fixa lite bilder från gårdagen. Lägger ut några här senare när jag är klar. 

Dagen och letar du häst?

Kategori: Allmänt

I dag så har de vart en lugn dag väntade på någon som skulle komma och prova några hästar men dom kommer senare eller i morgon så jag red bara Vala en snabbis och sen for jag hem. 

Men letar du häst så hör av dig till mig och berätta vad du letar efter. Bara i stallet finns det både 4 och 5- gångare, till tävling, avel och hobbynivå. Men självklart så finns det hästar runtom som finns tillgängliga om inte din häst finns i stallet. 

Sammanfattning

Kategori: Allmänt

Tänkte sammanfatta lite vad jag har gjort sen jag kom hit till Island.

Jag har ridit dom flesta hästarna i stallet, tror det är 3 st som jag inte har suttit på än. Det allra första stoet jag red, Vala tycker jag verkligen om hon har lite samma stuk som Underbara Broki i danmark hadde. Riktigt mjuka i kroppen och lätt för gångarterna. Vala har lite svårare för tölten men den kommer mer och mer. Jag håller väldigt mycket på med en valack som heter Dofri som är lite lik Benjamin, Dofri har mer flyckt i sig och kan va lite respektlös mot människor men han tänker lite som Benjamin så han är riktigt rolig att jobba med. Både vala och Dofri får gärna bli mina hästar :) 
Sen är det några yngre hästar jag rider, börjar väl bli lite vän med dom också men det är bara ston så det tar lite tid. 
Sen finns det nu 3 snygga hingstar i stallet. 2 av dom, Thrymur och Ódur är egna uppfödningar och Gabríel är här på träning först och sen skulle nog han säljas. Så letar du efter en riktigt fin supertrevlig maffig förstaklass hingst så säg till ;) 

Finns en jätte rolig 4-gångsvalack också, Snæálfur, fux med bläs och lång vit man. Han är riktigt rolig och verkligen en häst i min smak. 
Det är en salig blandning på hästarna i stallet så jag kommer lära mig en massa.

Jag känner redan nu att jag har utvecklats och tuffat på mig väldigt mycket. Jag sätter mig och rider sånna hästar som jag aldrig skulle ha gjort för två veckor sen. Jag visste att jag behövde komma till Island för min ridningsskull. 
Men det är inte bara ridningen som är underbar.

Människorna på Island är så fruktansvärt trevliga och sociala människor. Det märks så tydligt när man är ute och rider, alla människor man möter hälsar alltid glatt, vissa kan till och med stanna och börja prata med en. 

Juste för några dagar sen drog vi ner på en Pub, drack öl och kollade fotboll. Hum vet inte vart det kom ifrån, jag som inte ens gillar sport men måste erkänna att det var riktigt spännande match och väldigt trevligt att göra en sån sak med trevliga människor. Efter pub besöket vart vi bjudna på midnattslunch hos Nonni, Vi fick lamm och det var mumma mumma. 
Jag har ätit häst också. förra veckan så blev det rökt hästkorv och potatis till middag. Det gick väl att äta men väldigt ovan smak så det behöver jag nog äta några gånger för att börja tycka om ordentligt. 

Det som är fördel med att äta Islandshäst är nog att den hästen troligtvis levde lyckligt ute i det fria, utan massa mediciner i kroppen. 

Detta är ett tidsinställt inlägg så tro inte att jag sitter hemma och latar mig för att det kommer ett inlägg mit under dagen :P 

Första dagen på Island

Kategori: Allmänt

lJag har inte haft tid eller ork att skriva nått på bloggen dom här dagarna men nu tänkte jag att jag ska informera er alla om hur jag har det här på ön, har ju vart här i 10 dagar nu.

Planet gick kl 07.00 från Arlanda så jag och pappa tänkte att det inte var någon ide att försöka sova och sen vakna mitt i natten så vi drog till Arlanda kl 02.00 ungefär. Vi sportfika lite och fördrev tiden som faktist gick ganska fort. Va väl framme runt 08.00 i Norge och skulle vänta där i 2 timmar på planet till Island. Jag satte mig bara på en stol och satt, började bli så hila trött. Planet var så klart 25 min försenat men när det väl kom så va det bara snabbt på och sen vidare. Tror jag satt och kollade på utsikten typ i en halvtimme och sen lyckades jag somna. Jag sov runt 1½ timme. Landningen var inte alls rolig, så va faktist lite nervös över det men ner kommer man alltid. 

Jag klara av min första flygning själv :) 


Slängde in väskorna i bilen och for hem med dom. Ner och käka lite hamburgare och sen vidare till stallet. Raggi skulle bort på möte så jag var själv i stallet och fick rida ett urmysigt litet sto som heter Vala. Sen kommer jag inte ihåg om jag red nån mer eller om jag bara longerade Dofri. Men jag mockade iallfall och fixa lite i stallet. 

När stallet var klart och vi hade nattat hästarna så drog vi hem och käka pizza :P 
Och självklart så köpte vi min älskade Pitasås som jag har saknat nått enormt.
Tror inte vi gjorde så mycket mer den dagen faktist. Satt å glodde på Tv och jag somnade nästan i soffan. Tror jag somnade i sängen precis när jag la mig ner så det är ett bra täcken att jag kan sova. Har en 140 säng så känns lite ensamt men den är grymt skön. 

Det va en liten sammanfattning om första dagen på Island. 

Tänkte dra ihop en liten sammanfattning om dom andra dagarna som har passerat också, men det kommer senare i dag. 
Fina Dofri
Glodis, Dofri och Gabríel. Ut med lite handhäst