louiselolloroos

Funi från Björktorp

Kategori: Allmänt

Lollo red Funi för några dagar sen så hon kan hjälpa mig med honom. Han va super fin och nu ska bara jag försöka tänka som henne i ridningen och träna in min tajming. Lollos sätt att rida och träna häst är underbart :) förstår att hon inte vill släppa ut pelle till andra islandshästryttare ;) jag har ju riktig tur att jag får vara här och alltid har hjälp om jag vill :)  Har provat det som lollo gjorde när hon red och det funkar ibland. men skönt efter NM när hon har mer tid att hjälpa mig :) 


Sen blev Koda översprungen av en häst förra veckan rätt över ryggen. Trodde han skulle dö och att ryggen var bruten på honom då han bara skrek å kunde inte stå upp då benen inte ville funka. men när han väl lugna ner sig så kunde han springa å hade ingen hälta eller skråma på kroppen. Troligtvis fick han en lättar hjärnskakning då han sov väldigt mycket. veterinären titta på honom och hitta inget fel alls. skjukt att en hund på 6,5 kg överlever att bli översprungen av en häst på 400 kg rätt över ryggen och inte ens får en skråma på kroppen. 

en stund efter han blev översprungen så drog han. så han försvan vid 19,30 och kom tbx runt 23,30. han hitta hem iallfall å va fruktansvärt skitig när han kom tbx.  
 
 

Funi från Björktorp

Kategori: Allmänt

Filmade lite av Funi i går när jag red honom. Han gick inge vidare å var mer focuserad på allt runt om kring men men jag får vara nöjd. Jag ska bara få filmerna av Jenny sen lägger jag ut dom

Funi från Björktorp

Kategori: Allmänt

Tänkte att jag kunde ge er en beskrivning av Funi
 
Ni som inte har hängt med så har jag bytt häst med susanne en period. Jag har deras Funi och hon har Benjamin. 
Anledningen till att vi böt hästar var för att jag ville tävla och susanne vill att Funi ska komma ut och tävla lite och eftersom Benjamin inte går att tävla på så blev det en perfekt lösning. Hon är så himla duktig på att rida så jag kommer få mig en riktigt välriden häst och jag ska göra allt för att få Funi till den perfekta hästen. 
 
Funi är efter Segull frá Skardi och mamman är Eldraun från Älvhyttan
född 06

Han är en väldigt trevlig liten kille som är väldigt lugn med alla 4 hovarna på marken. Han är 4 gångare med ganska jämna gångarter. Han behöver mer träning i tölten då han gärna kortar upp sig i halsen och inte riktigt söker kontakt med bettet. Dom andra gångarterna behöver han mest lägga över lite vikt bak så dom blir ännu finare.Galoppen behöver han lära sig att länga steget mer då han har korta steg. Han har fått några glimmar när jag ridit han där han blir skit fin och man får en chock varje gång så jag vet att det finns en massa att plocka fram med mer träning. Jag har inte ridit han så jätte mycket och nu i början är det mest ridning för att lära känna honom och få ner han i vikt. Men siktet är att tävla honom någon tävling efter sommaren. Så vi får se hur länge han stannar hos mig. 

När jag red honom här om dagen så hade han i stort sett bara ökad tölt i kroppen. Han va lite på tårna den dagen då dom har dikat ur hela vägen så vi hade i stort set bara tölt i högt tempo. men red på han i det tempot han ville då han inte har så jätte mycket vilja och sen den dagen så går det verkligen bara frammåt i hans träning :) 

Sen har han blivit kär också, han går tillsammans med gårdens finaste sto så jag förstår honom. Dom sitter nästan ihop och står och kliar manke flera gånger om dagen :) 

Men nu ska jag gå ut och släppa ut alla hästarna. Jag ska försöka uppdatera ordentligt nu så ni får läsa hur det går för mig och Funi. 
Fina Funi med sin långa vackra man :) 

Sommaren

Kategori: Allmänt

Ja nu har jag vart nere hos Lollo och Pelle i över en vecka och verkligen trivs som fisken i vattnet hemma hos dom och deras gård. Så trevliga människor och man känner sig verkligen som hemma. 
Jag har bytt häst med susanne så hon har Benjamin hemma hos henne och jag har Funi med mig. Han och jag ska träna på i sommar och ta någon tävling i höst med honom. Kan ju inte bli bättre när man har tillgång till 2 riktigt duktiga ryttare. 

Är hemma nu för tillfället och har några dagars ledighet och jag vill verkligen åka till Power meet men har ingen skjuts så är lagom sur :( 

Koda blev 6 månader i går och de fira vi genom att ha premiär tur att åka tåg. Han va riktigt duktig, han ville mest hälsa på konduktören hela tiden men gav upp efter en stund och sov. När jag kom fram till skinnsberg så stanna jag där en stund med "x" och fick skjuts hem lite senare. Den vistelsen i skinnsberg gjorde mig på riktigt bra humör :)