louiselolloroos

Mys hund

Kategori: Drömtorpet´s Scandal By Andrew

Koda har blivit jätte mysig sen jag kom hem :) Så fort jag sätter mig i fotöljen så hoppar han upp och ska mysa. I morse när jag vaknade så gick han och la sig på min mage och bara ville mysa.
Han har aldrig vart nått fan av att man petar på honom, bara om han har vart jätte trött. 
Men sen jag kom hem vill han bara mysa så jag tror han saknade mig lite efter 3 veckor utan mig.


Hans nya plats i huset





Sen blir han jätte sur om jag sitter vid datan för länge eller sitter och skriver med någon.

Riddarhyttan!

Kategori: Allmänt

Först måste jag börja med att Koda va ute på sin premiärtur i dag :) Han fick följa med mig och Benjamin på en kort tur i skogen för jag ville se hur det gick :) 
Jo då det gick jätte bra och han höll samma tempo som vi men närjag började n'rma mig gården igen så kände han igen sig och drog lite för lång ifrån mig och sprang ut i en hage, eftersom stora vägen är bredvid så hoppa jag av och lyckades fånga in vilddjuret men jag orkade inte gå upp till stallet så jag satt på Benjamin och hade Koda i koppel bredvid :) funka jätte bra så länge jag inte tar tag i kopplat för då blev Benjamin lite skraj och flög till :P 



Sen Riddarhyttan! 
Skulle ut på en kvällspromenad med Koda och det ända man hörde ute var mina andetag och fotsteg i asfalten. Det va verkligen helt knäpptyst i denna lilla byn. 
Det finns så mycket för och nackdelar med att bo här.
De tråkiga är att de inte finns så mycket socialt folk så blir mycket ensamtid.
Fördelen är att det är så himla lugnt och tyst så vill man bara ut och rensa skallen lite så är det inga problem alls. Sen ligger byn i närhet till skogen vilket är det underbaraste som finns :)

Regn !

Kategori: Allmänt

Benjamin var jätte duktig i går :) Satt mest i skritt och trav på böjt spår. Han har så svårt att få med höger bak men efter en stund så släppte han :)
Mot slutet träna vi Bakdelsvändningar :) gick ut på medellinjen i sluta och sedan gick jag över till att göra en bakdelsvändning och han bibehöll bela böjningen i kroppen och gjorde verkligen en piruett i skritt :) Han va kanon för höger skänkel men orkade inte flytta för vänster eftersom de blir så mycket vikt på höger bak då och han har inte den muskulaturen än, men fortsätter vi på detta spår med mycket  samling kommer han allt orka jobba med bak ordentligt :)
Fast de lär väl ta ett tag att komma dit när han orkar samla sig då jag inte vill gå för fort fram med honom.
Birk fick på sig framskor men den ena fram hoven va ju helt mupp då han har så dåliga hovar så den skon sitter med 4 söm så får väl se hur länge skon siter kvar :P 

Började klippa gräsmattan hos Siw i dag men kom bara en bit innan det började regna :/ 
Blir att åka ut till stallet när mamma kommer hem från jobbet så jag får pussa lite på Benjamin. Han får nog vila i dag eller så longerar jag honom i korallen en stund om de har slutat regna :)

Hemma

Kategori: Allmänt

Hemma i Riddarhyttan nu!
Va ute i stallet i dag och red
Benjamin å han va helt okej. höger bak ville inte alls hänga med i slutet av ridturen men de funka kanon i början så han blev nog lite trött av att jobba så mycket med bak :) 

Sen hade Birk en glappsko å han behöver endå skos om så jag fick ta av skorna på honom innan vi red ut och i morgon kommer jag nog se om jag vågar slå på han skor fram. Det beror helt på hur fötterna ser ut på honom. Läskigt att sko han utan att ha någon vid min sida som säger åt mig vad jag ska göra, men en dag måste jag ju göra det själv :) 

Nu blir det att äta lite snart, har inte käkat på hela dagen.

STUDENTEN!

Kategori: Allmänt

Nu äntligen har jag tagit studenten!
Jag trodde faktist aldrig att jag skulle stå ut och gå klart skolan då jag har vart så himla skoltrött så länge!
Men nu äntligen är det över!
Eller ja fram till några år när jag vill utbilda mig till hovslagare, men det kommer ju dröja lite innan jag gör det.
Men jag ska ta det från början till slut och måste börja med och berätta lite om torsdagens äventyr.
I torsdags så fixa vi flaket, Jag och Fanny jobbade på riktigt bra med att sätta upp alla lakan och de björkarna som skulle sitta bak på flaket. Några i klassen jobbade stenhårt innan med att göra lakarna och killarna va skit duktiga på att fixa golvet som verkade vara lite pyssel.

Sen blev det fotografering till studentkatalogen så efter all svett och slit fick man dra på sig en klänning och fota. Efter fotograferingen så hade vi nått lakan kvar att sätta upp så det blev ombyte igen och fixa klart det. Klockan 18 hade vi studentmiddag uppe på Arctura. Vi hade det riktigt roligt och det kom både många skratt och även tårar från vissa elever. 
Våran lärarsång tror jag dom tyckte va ganska bra, vi var väldigt snälla i våran text och de va bara 2 lärare som blev lite sågade, annars va vi bara snälla :). Jag vill ge en stor eloge till Fia och Ellinor som hade skrivit extremt bra studenttal också!

FREDAGEN
Började med studentfrukost uppe på skolan som var riktigt god och lyxig med massa frukt och baguetter.
Sedan började våra avslutningscermoni, De hölls tal av några fler elever i klassen nu och alla va grymt duktiga på det. Det enda talet som var jobbigt att lyssna på var Evelinas då hon började gråta i början så det var när att till och med jag skulle börja gråta där.
När allt var klart fick vi våra betyg och skulle springa ut till föräldrarna, väl ute så skulle man sjunga studentlåten och det var väl inte så många i klassen som kunde den, men vi klara de hyfsat bra.
Efter kramkalas med alla och ännu mer fotografering av föräldrar och till skolans vägg så blev det lite lunch. Jag var så mätt efter frukosten så åt inget men fick höra att maten var riktigt god iallfall.
Det bar av till stan för att åka flak, fram med vinflaskan och öl sen körde vi på och hade den roligaste stunden med varandra. Jag åkte bara i 2 timmar men lyckades dricka upp allt ändå. Lagom full och glad så skulle jag åka därifrån och begemig till Dvärsätt och då kom TÅRARNA!
Jag började gråta när jag skulle säga hej då till klassen och det är inte riktigt min sak att gråta men dom bara kom så då kom jag på att denna klassen som jag har tillbringat nästan 2 år med och inte kännt att jag har passat in särskilt väl i har endå satt sig i hjärtat på mig. Ni har gjort mig till den jag är i dag och skulle det inte vara för alla konflikter jag har vart i på skolan så skulle jag aldrig ha utvecklats till den personen som jag är nu när jag sitter och skriver det här. Sen har det inte alltid varit konflikter och tråkiga dagar utan jag har haft extremt roligt också.

Kommer inte finnas en människa i klassen som jag inte kommer att komma ihåg om 40 år och berättar om min tid när jag läste på Dille gård i Östersund. Jag har en berättelse om alla personerna och det är minnen som alltid kommer att finnas kvar.

Det blev ett väldigt kort fika i Dvärsätt med Billy och Christofer innan jag fick skjuts av Christofer in till stan för att träffa Tove som är Kodas uppfödare, hon ville hälsa på han nu en gång för man vet ju aldrig bestämt hur lång tid det tar innan han kommer upp hit igen.
Men sen va det den där hemresan också, jag såg inte så jätte mycket fram emot den då jag hade dragit i mig lite alkohol. Men jag nyktrade till ganska snabbt och runt 21 så började jag väl bli lite små bakis, har suttit i baksätet och druckit en massa vatten men har inte så himla ont i huvudet iallfall. Vid halv 12 så va jag så himla trött så satte mig skönt i bilen och sov en halvtimme, sen skulle dom byta förare så vaknade till men så fort bilen började rulla så sov jag igen och vaknade när vi svängde upp på våran väg.

I morgon är det bara att packa ut bilen och städa den lite innan vi lämnar tillbaka den till mormor och morfar sen ska jag ut till stallet och träffa min underbara Benjamin som jag har saknat så mycket. I stallet ska jag även plocka av Birk skorna och ser han bra ut i fötterna och jag vågar peta på honom så blir det att sko han också annars så barfotaverkar jag honom så han får gå barfota en liten period.
Nu är jag så fruktansvärt trött så jag måste gå och sova nu.
Ni får ha et bra alla där ute.
God natt

Grattis Koda

Kategori: Drömtorpet´s Scandal By Andrew

Min underbara lilla hund blir gammal i dag, hela 5 månader.
så grattis Drömtorpet´s Scandal by Andrew på 5 månaders dagen :)
i morgon firar jag och Koda 2 månader tsm synd att han inte är här så vi kunde fira den ihop.
Saknar min bebis så himla mycket men nu är det bara 2 dagar kvar tills jag får se han igen efter 3 långa veckor hemma hos mor och far.
Sen är det bara 3 dagar kvar tills man tar STUDENTEN och 4 dagar kvar tills jag får träffa Benjamin igen :)
nu blir det sängen snart och det är så himla skönt att man inte har någon skola i morgon :)

Framtiden

Kategori: Allmänt

Snart är man klar med skolan :) gymnasietidens sista måndag är avklarad i skolan :)
på förmiddagen skulle vi skriva CV tsm med Therese men har redan ett fungerande CV så blev att lägga till lite saker så som tappskokompetensen, Ridledarutbildningen och Domarsekreterar utbildningen :)
Efter lunch så skulle vi göra en 10års plan med Annika då vi ska ha en återträff 2022 och Annika ville att vi skulle göra en som vi kan titta på om 10 år och se hur det gick med framtidsplanerna :)
Jag har ju en ganska klar bild i huvudet om hur mina närmsta 10 år ska se ut.
  1. Jobba på hästgård under sommaren
  2. Hitta någon ny hästgård helst med en hovslagare som jag kan gå med och lära mig mer om skoning
  3. Utbilda mig till hovslagare
  4. Arbeta mig uppåt genom hovslageri och träning utav hästar
  5. Skaffa mig en egen gård som jag slår mig tillro på
  6. jobba heltid med Skoning, undervisning och träning utav hästar
Så snart som möjligt vill jag låna mig någon riktigt fin häst att träna och tävla med skulle va kul och hitta en nu och försöka sig på SM till nästa sommar.
Sen blir det väl att någonstans där imellan hoppas jag på att kunna åka till Tennesse och stanna en kort period.
Sen det stora målet i mitt liv är att en dag ha en egen gård i USA och importera Islandshästar!
Självklart skrev jag med både Benjamin och Koda i min plan och dom båda ska vara i min ägo tills dom lämnar jorden!
Detta är väl en bra storlek på stall till mig ju :P hehe

Helgen

Kategori: Allmänt

På fredag tar man studenten då :) bara ett år försent men man brukar ju säga -bättre sent än aldrig. och jag skulle nog lika gärna ha kunnat skita i gymnasiet om de inte var så att jag började på Dille och hittade hem.
I morgon sätts betygen iallfall :)  å vad jag vet så finns det bara ett IG i mina pappren sen har jag faktist några MVG så kommer nog va ganska nöjd med mina betyg.
Sen är det helt sjukt att man fortfarande behöver gå i vinterjacka ute fast den är JUNI! det är de värsta med att bo här för tillfället. att de inte ens har kommit på att de är sommar. har väl precis kommit på att de är vår ungefär.
Har väl inte gjort nått särskilt i helgen. Va på bio med Billy i fredags och kolla på Man in black 3 :) den va ganska bra faktist. sen i går gjorde jag väl inget alls tror jag. va väl att sitta hemma å sen gjorde jag en snickers kaka som vart underbart god :) nu ligger det i frysen och får tas fram när jag ska ha studentfika på fredag :)
I dag har jag börjat med att vattna alla blommor i hela huset även nere då jag är blom och katt vakt åt Ingegerd. Sen ska jag nog ställa mig å städa när jag har kollat klart på filmen som går på tv, Suburban girl. Den verkar ganska bra.
Thea är här också så är hundvakt. Billy skulle dra med Christoffer när han skulle köpa nån bil så då fick lilltjejen vara hos mig :) Tror inte hon klagar faktist, hon va här i går också å då sov Billy i Annas säng men thea valde att sova hos mig så :P
Thea ligger å slappar lite :)
Snickerskakan :)