louiselolloroos

Tappsko kompetens och bara 8 dagar kvar

Kategori: Allmänt

Har haft 2 skit roliga och lärorika dagar på Wången och har gått tappsko utbildning. Läser Hovvård i skolan och då går de ut på att få tappskokompetensen och då sammarbeta Dille med Wången så vi har fått vara där i 2 dagar nu och lärt oss en massa :)
I går va de teori och ta av, riktninga av sko och slå på sko på döhov och i dag fick vi ta av sko på riktig häst och rikta skor och slå på igen och sen barfota verka dom då hästarna skulle ut på sommarbete :) Sen fick vi disikera häst ben och jag som tycker om när det är äckligt å de älskade de :) va samma känsla som när jag fick hjälpa till att flå älgkalv i höstas :P
Riktigt spännande :)
Så här kan de gå när man ger mig ett hästben och skalpell och säger åt oss att vi ska disikera de :)
Sen måste jag bara säga att det är 8 dagar kvar i skolan innan studenten :)

Promenad i dag igen

Kategori: Allmänt

Ja. I dag hade jag en till dag som jag faktist arbbetade i skolan :)

Satt och skrev om Asatron och jag har aldrig vart insatt i olika religioner alls men de va riktigt kul at läsa om. Men man har ju väldigt mycket funderingar om vad som är sant eller inte.
Efter lektionen så sluta jag så hade bara en lektion men jag orkade inte vänta på bussen igen så jag tog mig en promenad hem till Dvärsätt.
i dag höll jag samma tempo hela vägen och det tar 1 tim och 15 min att gå från skolan å hem.
Letar fortfarande efter ett jobb i sommar :/ sur att jag inte har hittat nått än. Ni får gärna säga till om ni vet något :)

Duktig jag vart

Kategori: Allmänt

I dag har jag vart riktigt riktigt duktigt i skolan :)
Gjorde klart några arbeten :)
Ekonomi i samhällskunskapen
Bearbetade Projektarbets raporten
Klar men Biologi om läraren tycker att de duger den uppgiften jag gjorde i dag.
När jag hade slutat skulle jag åka med Anders hem å han skulle åka vid halv 5 så jag for med 1orna på deras idrotts lektion å vi spelade brännboll i skogen :) de va riktigt kul, är nog nått som alla borde prova.
Sen saknar jag mina pojkar så otroligt mycket :( Visst Benjamin har man lärt sig att inte träffa så ofta eftersom jag har vart ifrån han så länge men saknar han endå en massa sen sist jag va hemma å fick rida han :)
Sen lilla Koda känns så tomt nu utan hund. men han har det hur bra som helst hemma och har en annan hund han kan dryga med och sen har han en trädgård att springa hur mycket han vill i :)
Koda passar inte riktigt att bo i en lägenhet då han har så mycket energi.
Koda på sin premiär tur på "lilla" rut :P
Ni som inte vet så är Rut eller Rotime som hon igentligen heter är ett Ardenner sto som blir 27 år i år och är välrdens underbaraste häst :)  finns ingen mysigare häst att va ute å galoppera barbacka på :)

Sommar

Kategori: Allmänt

Ja så sluta man tidigare från skolan i dag så jag tog mig en promenad i det soliga vädret från skolan till Dvärsätt :) när jag kom hem tyckte jag att jag förtjänade att ligga i solen en stund och bli lite brun :) 
riktigt varmt och härligt ute nu :) 

Långtur runt Lien

Kategori: Allmänt

Jag är hemma i Riddarhyttan nu över helgen å va ju tvungen att rida Underbara Benjamin. Han är kanon nu men har inte så mycket respons i munnen men han börjar få så mycket balans i kroppen så man ler ändå :)
i dag fick vi för oss att rida runt Lien (en sjö här hemma) total ridtid låg väl runt 4 timmar å hästarna skötte sig kanon i alla backar och mjuka underlag där man sjönk ner å genom vattendrag som knappt va framkommliga:) skönt när man har snälla hästar som man kan göra vad man vill med och som ställer upp i alla lägen :)
i morgon bär det av igen mot Östersund å kommer sakna Benjamin en massa.
Sen ska Koda vara kvar hemma hos mor och far fram till studenten så han lär sig vara utan mig å lär sig att vara själv hemma å märka att jorden inte går under. Se rinte fram emot bilresan alls, är så himla trött på att åka bil nu :(
men nu blir det att gå å lägga sig snart så man är pigg till i morgon.

Dagen

Kategori: Allmänt

Ja i dag har jag inte gjort så himla mycket, va ute och gick en sväng med hundarna och Koda blir helt galen så fort han får se lite snö :) snön är ju så mjuk så rätt som det är flyger han över på rygg när frambenen åker igenom snön men det hindrar inte honom utan han håller samma galna tempo och flyger fram genom skogen :)
Skönt att han blir lite trött nnär man kommer hem iallfall.
Nu ska jag kolla vidare på tvn sen blir de duschen å sova.
Sen saknar jag min underbara Benjamin också :( mamma har inte ringt på några dagar nu så vet inte hur det går med honom. Ska bli så himla kul att börja rida igång honom på riktigt nu :) Målet med honom för framtiden är att få fram en lyxridhäst eftersom han aldrig kommer ut på tävlingsbanan :)

Lite bilder på honom

Kategori: Drömtorpet´s Scandal By Andrew

någon dag efter han kom hem till oss :)
Thea Koda och Tequila
Måste fördiska i maskinen och det ska inte vara enkelt utan man måste försvåra allt
Tequila Thea och Koda

Presentation av Scandal

Kategori: Drömtorpet´s Scandal By Andrew

Drömtorpet´s Scandal by Andrew
"Koda"

5/1-12

Mamma: Sun-hee´s  Run for Roses
Pappa: Drömtorpet´s Andrew from Apollon
RanniAndrew
Översta bilden är mamma och nedre är pappa.

Bilderna är lånade ifrån Drömtorpets kennel.

Psyket:
En väldigt egen hund som vet vad han vill och får han inte som han vill så får man höra och se det, så han är väldigt dominant så vi har våra dagliga diskutioner, men jag tänker inte ge mig utan han får väl försöka tills den dagen han ger upp.
I början när man korrigera honom kunde han hålla ut i 5 min med skrik och försöka komma loss men nu ger han sig på några sekunder så det går frammåt.
och det blir aldrig nått allvarligt och han gör aldrig någa extrema saker men jag måste korrigera honom när han är för på Thea då han inte ger sig mot henne. hon är inte så duktig valp fostrare så då får jag hjälpa henne.
Sen är han väldigt mammig så han lyssnar nästan bara på mig och det finns ingen annan människa i hans värld.
Social:
Han är skepptisk till nya människor men om man tar honom på rätt sätt är det lugnt. man får sätta sig på huk och låta han komma fram och lukta innan man kan klappa på honom och då är det under hakan. Väldigt många som kommer fram till han böjer sig framåt och klappar på huvet men det är ju ingen vidare bra sak på en lite osäker hund.
Mot andra djur är han super snäll och hans filosofi är att han älskar alla djur och alla älskar honom. Han kan vara väldigt på och vill leka med alla men han lär sig nog snart att ALLA hundar inte vill leka med honom.
Ändamål:
Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag vill göra med honom än. Han är otroligt lättlärd men har fortfarande väldigt mycket lek i sig så ibland går det över till bara lek när jag försöker vara lite seriös.
men antingen satsa på lydnad med honom för jag tror de kommer att gå bra.
eller så ska jag prova agility för det är så otroligt mycket fart i honom och så är han väldigt smidig i kroppen.
Sen funderar jag även på att börja med lite spår, iallfall som tränings sak för han är väldigt duktig på att använda näsan.
Nästan lite synd om mig att jag har fått tag i en hund som jag kan göra precis vad jag vill med :P
Jag ska börja träna lite konster med han och än så länge kan han bara sitt och high five.
och jag har inte haft han sen han var 8 veckor utan skaffa mig honom när han var 3 månader så i skrivande stund har jag bara haft honom lite över 1 månad.

Dålig på det här

Kategori:

Det har hänt väldigt mycket sen sist jag skrev här.
Jag borde bli bättre på att blogga. jag har ju väldigt mycket tankar om allt och detta är ju perfekt att skriva av sig på.
Men jag har skaffat mig en hund den 6e mars som heter Drömtorpet´s Scandal by Andrew "Koda". Han är en Chinese crested dog Powder Puff som är född i januari så nu är han 4 månader.
Världens härligaste lilla kille med exremt mycket humör och han vet precis vad han vill i livet.
Sen tar jag ju studenten snart å de ska bli så himla skönt. Jag ska flytta hem efter studenten så får hoppas att man hittar något jobb men de löser sig alltid :)
Fast jag har väldigt mycket i skolan och ligger efter väldigt mycket så måste lägga på ett kol om jag ska hinna.
Koda
Här har vi min lilla kille :)
Jag ska försöka uppdatera här nu varje dag så jag kommer igång med det.